De Beste Manieren om Geld te Verdienen met YouTube

YouTube is een van de populairste websites ter wereld, met meer dan 2 miljard actieve gebruikers. Het platform werd opgericht in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste websites ter wereld.

Het is een geweldige manier om je passies te delen met de wereld en een publiek te bereiken. In dit artikel leggen we de verschillende manieren uit om geld te verdienen met het YouTube-partnerschap, de voordelen, en tips voor succes.

YouTube-gebruikers kunnen video’s uploaden over een breed scala aan onderwerpen, van nieuws en entertainment tot muziek en educatie. Video’s kunnen worden bekeken door iedereen die een internetverbinding heeft.

Het YouTube-partnerschap

Om te starten met geld verdienen op YouTube moet je een YouTube-partnerschap aanvragen. Als je partner bent kun je geld verdienen met advertenties op je video’s.

Om een partner te worden, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder:

 • Je moet minimaal 1.000 abonnees hebben.
 • Je video’s moeten minimaal 4.000 uur aan kijktijd hebben in de afgelopen 12 maanden.
 • Je video’s moeten aan de YouTube-richtlijnen voldoen.

Zie ook de beleidsregels voor inkomsten genereren met YouTube.

Wat zijn de voordelen van geld verdienen met YouTube?

Er zijn veel voordelen aan het verdienen van geld met YouTube. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Je kunt geld verdienen met je passie. Als je van video’s maken houdt, kun je geld verdienen met iets waar je van houdt.
 • Je kunt een bereik bereiken dat verder gaat dan je dromen. Met miljarden gebruikers over de hele wereld, kun je je video’s delen met een wereldwijd publiek.
 • Je kunt een online carrière opbouwen. Als je succesvol bent op YouTube, kun je ervan leven.

Hoe je Geld Kunt Verdienen met YouTube

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube. De meest voorkomende manier is met advertenties. Wanneer je een partner bent, kun je advertenties plaatsen op je video’s. Je krijgt betaald voor elke keer dat iemand op een advertentie klikt of deze bekijkt.

Advertonties

Advertenties zijn de meest voorkomende manier om geld te verdienen met YouTube. Wanneer je een partner bent, kun je advertenties plaatsen op je video’s inschakelen. De advertenties worden weergegeven voordat, tijdens, of na je video. Dit kun je zelf instellen.

De hoeveelheid geld die je verdient met advertenties hangt af van een aantal factoren, waaronder het aantal weergaven, het aantal klikken, en het type advertentie.

Opbrengst uit YouTube Premium

In aanvulling op advertentie-inkomsten, kun je als deelnemer aan het YouTube-partnerprogramma ook geld verdienen met YouTube Premium. YouTube Premium-abonnees kunnen alle video’s op YouTube bekijken zonder dat deze worden onderbroken door advertenties.

Als je video’s worden bekeken door YouTube Premium-abonnees, krijg je een deel van de abonnementskosten. Het percentage dat je verdient, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het aantal keren dat je video’s worden bekeken, de lengte van je video’s en het land waar je kijkers zich bevinden.

In het algemeen geldt dat je meer verdient met video’s die vaker worden bekeken, die langer zijn en die in populaire landen worden bekeken.

Lidmaatschappen

YouTube lidmaatschappen zijn een manier voor je fans om je te steunen. Als lid krijgen ze toegang tot exclusieve inhoud, zoals vroege toegang tot video’s, live chat, en andere voordelen. Lidmaatschappen kosten €4,99 per maand. Je verdient 70% van de inkomsten uit lidmaatschappen.

Merchandising / Shopping

Je kunt ook geld verdienen met merchandise. Je kunt je eigen merchandise ontwerpen en verkopen, zoals T-shirts, hoodies, en andere producten. Er zijn verschillende manieren om merchandise te verkopen, zoals via je eigen website, via een derde partij, of via YouTube.

Donaties

Je kunt ook geld verdienen met donaties van je fans. Fans kunnen een donatie doen via YouTube of een andere platform. Er zijn verschillende manieren om donaties te accepteren, zoals via PayPal, Stripe, of een andere betaaldienst.

Sponsoring

Sponsoring is een manier om geld te verdienen met andere bedrijven. Bedrijven kunnen je betalen om hun producten of diensten te promoten in je video’s.

Sponsoringovereenkomsten kunnen variëren in grootte en omvang. In sommige gevallen kan je een vooraf bepaald bedrag ontvangen, terwijl je in andere gevallen een percentage van de verkopen van het gesponsorde product of dienst verdient.

Tips voor Succes op YouTube

Als je succes wilt hebben op YouTube, moet je een aantal dingen doen. Hier zijn enkele tips:

 • Kies een niche. Focus op een onderwerp dat je leuk vindt en waarin je goed bent. Dit zal het gemakkelijker maken om een publiek te vinden en je content te promoten.
 • Maak kwalitatieve video’s. Zorg ervoor dat je video’s goed geproduceerd, interessant, en informatief zijn. Dit zal je helpen om kijkers aan te trekken en te behouden.
 • Wees consistent. Post regelmatig nieuwe video’s om een constante stroom van kijkers te genereren.
 • Verbind je met je publiek. Engageer je met je kijkers in de reacties en op sociale media. Dit zal helpen om een sterke band op te bouwen met je publiek.
 • Promoot je kanaal. Deel je video’s op sociale media en andere online platforms. Dit zal je helpen om meer mensen te bereiken.
 • Wees jezelf. Mensen kunnen je video’s beter waarderen als ze weten dat je echt bent. Wees jezelf en laat je persoonlijkheid stralen.
 • Wees geduldig. Het duurt tijd om een groot publiek te opbouwen op YouTube. Wees niet ontmoedigd als je niet meteen succes hebt.
 • Blijf leren. De wereld van YouTube verandert voortdurend. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

Top 10 Grootste Nederlandse YouTubers

Hier is een lijst met de 10 grootste Nederlandse YouTubers, gerangschikt op het aantal abonnees:

 1. Jelle van Vucht (Jelly) – 23,5 miljoen abonnees
 2. Kwebbelkop – 14,9 miljoen abonnees
 3. Martin Garrix – 14,6 miljoen abonnees
 4. Trap City – 14,2 miljoen abonnees
 5. NikkieTutorials – 14,1 miljoen abonnees
 6. Atro – 13,5 miljoen abonnees
 7. TopNotch – 1,8 miljoen abonnees
 8. Disney NL – 1,5 miljoen abonnees
 9. EnzoKnol – 2,7 miljoen abonnees
 10. StukTV – 2,6 miljoen abonnees

Deze lijst is gebaseerd op gegevens van SocialBlade. De cijfers kunnen variëren afhankelijk van de laatste update (26-8-2023).

De lijst wordt gedomineerd door YouTubers die video’s maken over games, muziek, en entertainment. Jelle van Vucht, beter bekend als Jelly, is de grootste Nederlandse YouTuber met meer dan 23 miljoen abonnees.

Conclusie

YouTube is een geweldige manier om geld te verdienen met je passie. Als je bereid bent om hard te werken en toegewijd te zijn, kun je succes hebben op YouTube. Het is belangrijk om te onthouden dat succes op YouTube geen overnacht succes is. Het vergt tijd, moeite, en toewijding. Maar als je bereid bent om te leren en te groeien, kan ook jij een succesvolle YouTuber worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*