Hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een samenwerking tussen een bedrijf en een influencer, waarbij de influencer een vergoeding ontvangt voor elke keer dat een bezoeker van zijn of haar website of kanaal een product of dienst van het bedrijf koopt via een unieke link.

Affiliate marketing is ook in 2023 een populaire manier voor bedrijven om nieuwe klanten aan te trekken om hun producten of diensten te promoten. Het is zowel voor bedrijven als voor affiliates een win-winsituatie voor .

Zo kunnen bedrijven hun producten of diensten promoten aan een relevant publiek zonder zelf de marketingkosten te dragen. En de affiliates kunnen daar online geld mee verdienen door hun volgers aan te moedigen om producten of diensten te kopen via hun unieke links.

In dit artikel leren we je hoe je succesvol kunt zijn met affiliate marketing!

Hoe Affiliate Marketing werkt

 1. Een bedrijf wil zijn producten of diensten verkopen.
 2. Het bedrijf zoekt partners die de producten of diensten willen promoten.
 3. De partners, de affiliates, promoten de producten of diensten op hun eigen website of kanaal.
 4. Als iemand via de website of het kanaal van de affiliate een product of dienst koopt, ontvangt de affiliate een vergoeding.

Beginnen met Affiliate Marketing

Om te beginnen met affiliate marketing, moet je een bedrijf vinden dat producten of diensten verkoopt die je interessant vindt. Dit bedrijf moet ook een affiliate programma hebben dat past bij je interesses en expertise.

Hier zijn enkele tips om een geschikt affiliate programma te vinden:

 • Kijk naar de producten of diensten die het bedrijf verkoopt. Zijn deze producten of diensten relevant voor jouw website of kanaal?
 • Lees de voorwaarden van het affiliate programma. Wat is het vergoedingsmodel? Hoe hoog is de commissie?
 • Kijk naar de reputatie van het bedrijf. Is het bedrijf betrouwbaar?

Zodra je een geschikt affiliate programma hebt gevonden, kun je je aanmelden. Als je bent goedgekeurd voor het programma, ontvang je een unieke doorverwijzingslink.

Je kunt je doorverwijzingslink op je website of kanaal plaatsen. Je kunt ook je doorverwijzingslink delen op sociale media, in forums en in andere online communities.

De hoogte van de commissie varieert van programma tot programma. Sommige programma’s betalen een vaste vergoeding, terwijl andere programma’s een percentage van de verkoopprijs betalen.

Hier zijn enkele tips om meer geld te verdienen met affiliate marketing:

 • Promoot producten of diensten die populair zijn. Hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in een product of dienst, hoe meer kans je hebt om commissie te verdienen.
 • Creëer hoogwaardige content. Mensen zullen eerder op je links klikken als je interessante en informatieve content maakt.
 • Wees actief op sociale media. Deel je doorverwijzingslinks op sociale media om je bereik te vergroten.

Nog meer Tips voor Succesvolle Affiliate Marketing

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om succesvol te zijn in affiliate marketing:

 • Kies de juiste affiliate programma’s. Zorg ervoor dat je affiliate programma’s kiest die passen bij je interesses en expertise.
 • Promoot producten of diensten die je leuk vindt. Als je niet enthousiast bent over de producten of diensten die je promoot, zal je dat ook niet overbrengen op je bezoekers.
 • Gebruik sterke call-to-action. Stimuleer je bezoekers om op je doorverwijzingslink te klikken.

De Top 10 Populairste Affiliate Bedrijven van Nederland

Hieronder staat een lijst met de grootste affiliate aanbieders in Nederland. Bol.com en Amazon staan er ook tussen maar zijn niet per se affiliate netwerken, maar ze bieden wel affiliate programma’s aan.

Deze programma’s zijn vergelijkbaar met de programma’s die worden aangeboden door affiliate netwerken, maar ze worden beheerd door de bedrijven zelf.

 • TradeTracker is één van de grootste en meest ervaren affiliate netwerken in Nederland. Publishers kunnen zich aanmelden bij TradeTracker om de producten en diensten van een breed scala aan bedrijven te promoten en geld te verdienen.
 • PayPro is een affiliate netwerk dat zich richt op de Nederlandse markt. Het biedt een breed scala aan affiliate programma’s, van consumentenproducten tot zakelijke diensten. Hier kun je je gratis aanmelden bij PayPro.
 • Daisycon is een ander groot affiliate netwerk met een sterke focus op consumentenproducten. Daisycon biedt diensten aan zoals Affiliate Marketing en Lead Generation om adverteerders te helpen hun bereik te vergroten en meer verkopen te genereren.
 • Awin is een internationaal affiliate netwerk met een sterke aanwezigheid in Nederland. Het biedt een breed scala aan affiliate programma’s, van consumentenproducten tot zakelijke diensten.
 • Tradedoubler is een toonaangevend internationaal affiliate marketing netwerk dat adverteerders en publishers helpt om hun online inkomsten te verhogen. Door middel van geavanceerde technologie en deskundig accountmanagement biedt Tradedoubler betrouwbare tracking en betalingen wereldwijd.
 • Bol.com is de grootste webwinkel van Nederland. Als affiliate partner van bol.com promoot je producten van Bol.com op je eigen website door middel van tekstlinks, een banners of het inladen van een productfeed. Voor elke aankoop via dit affiliate netwerk ontvang je tot 7% commissie.
 • Amazon heeft ook een eigen affiliate marketing programma genaamd Amazon Partnernet. Als affiliate partner kun je producten van Amazon aanbevelen op je eigen website door middel van gepersonaliseerde link-tools. Amazon Partnernet biedt eenvoudige tools om links aan te maken en helpt content creators, uitgevers en bloggers om geld te verdienen met hun websiteverkeer, met advertentievergoedingen tot 14%.
 • Coolblue is een online retailer van elektronica. Het biedt een affiliate programma waarmee publishers een commissie kunnen verdienen op verkopen die ze genereren via Coolblue.
 • Wehkamp is een online retailer van kleding, en andere producten. Wehkamp heeft ook een eigen affiliate programma waarbij je (een deel van) het assortiment van Wehkamp kunt promoten op jouw website.

Conclusie

Affiliate marketing is een populaire manier om online geld te verdienen. Het is een laagdrempelige manier om een inkomen op te bouwen, maar het vereist wel tijd en inspanning. Door de tips in dit artikel te volgen, kun je je kansen op succes in affiliate marketing vergroten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*